Mökkielämää Koronan aikaan

16.4.2020

Hyvät mökkinaapurit

 

Elämme poikkeuksellisia aikoja ja jokaiselta meiltä vaaditaan nyt kärsivällisyyttä ja vastuullisuutta. Mökkiläisiä kohtaan on osoitettu sekä hallituksen, usean valtakunnan median sekä sosiaalisen median kautta sellaisia uskomuksia, että levitämme hallitsemattomasti mökkipaikkakunnalla Koronaa. Jokainen meistä kuitenkin tietää, että teemme kaikkemme suojellaksemme läheisiämme ja pysyäksemme itsekin terveinä. Mökki on meille henkireikä ja lisäksi mökillä on helpompi eristäytyä. Pyrkikäämme olemaan provosoitumatta meihin kohdistuvista ennakkoluuloista ja ”vihapuheista” ja eletään rakentavasti yhteistyössä kyläläisten kanssa.

Osoitetaan olevamme vastuullisia ja hoidetaan mahdollisuuksien mukaan mm. kauppakäynnit ja mahdolliset terveydentilaan liittyvät käynnit omalla paikkakunnalla. Kun tilanne joskus raukeaa, tuetaan taas Lopen palveluita niin paljon kuin pystytään. Räyskälässä voimme tosin tukea palveluita jo nyt.

Kyläkauppa aukeaa vappuna ja kaikki tietenkin toivovat, että kauppaa käytettäisiin niin paljon kuin mahdollista, jotta kaupan säilyminen kylällä varmistettaisiin. Terassi kahveineen ei luonnollisesti tule olemaan auki – ainakaan 31.5. asti. Kaupan tilat ovat pienet ja ahtaat, jolloin turvavälin pito on hankalaa. Siksi kauppias toivookin, että vain yksi perheestä kävisi kaupassa ja muut odottaisivat autossa – eli esim. ei jäätelöaltaalle kaikkia lapsia valitsemaan lempijäätelöään. Myös jos pihassa on paljon autoja, merkitsee se useita ihmisiä kaupan sisällä, joten odota, että porukkaa poistuu. Niin kiire ei meillä mökkiläisillä koskaan varmaan ole, että emme ehtisi hetkeä odottamaan. Ja kaupassa tietysti ne samat ohjeet kuin muissakin kaupoissa. Pidä etäisyys, pese käsiä, käytä käsidesiä, yski hihaan yms… Maksa lähimaksulla jos mahdollista.

’Myös Ravintola Huhkajalampi toimii noutoravintolana, tarjolla päivittäin vaihtuva kotiruokalounas, lista löytyy ainakin Huhkajalammin FB-sivuilta. Tilaukset tehdään edeltävänä päivänä soittamalla numeroon 0400601379, noutoajat kannattaa samalla tarkistaa. Myynnissä myös munkkeja, pullaa ja kahvia.

Yhdistyksen vuosikokous tulee todennäköisesti siirtymään syksyyn, mikäli laki väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, asunto-osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseksi astuu voimaan.

Yhdistyksen muu toiminta odottaa tilanteen selviämistä. Mikäli loppukesästä voidaan jo kokoontua yli 10 hengen ryhmissä, järjestetään mahdollisesti perinteinen kesätapahtuma – siten, että riski tartuntoihin olisi mahdollisimman vähäinen.
Viime kesänä toteutettu yhteinen jätelava oli menestys sikäli, että lava saatiin täyteen, mutta enemmänkin olisi voinut olla käyttäjiä. Olemmekin suunnitelleet yhteisen jätelavan hankkimista ensi vuoden kevääksi, mökkien kevätsiivouksen aikaan. Jätelavan oikeus on ainoastaan jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä. Se on yksi hyvä syy liittyä jäseneksi, joten toivomme, että jokainen omalta osaltaan kartuttaa jäsenmääräämme mainostamalla yhdistystä mökkinaapureilleen.  Jäsenlomake löytyy nettisivuiltamme ja siellä on myös tilinumero, johon 20 € jäsenmaksun voi maksaa (vuodelle 2019 vahvistettu ja todennäköisesti myös vuoden 2020 summa).
https://www.llla.fi/toiminta/liity_jaseneksi/

 

Keväisin ja toiveikkain terveisin

LLLa ry hallitus