Kesäretki Korteniemen perinnetilalle

17.8.2019 klo 14:00

Ilmoittaudu 11.8 mennessä tekstarilla 0405851578 (nimi ja montako tulossa)

Ohjelmassa emäntäpiian suorittama tilan esittely ja mahdollisesti työnäytös. Paluumatkalla pysähdymme Hämeen Luontokeskukseen, jossa yhdistys tarjoaa pullakahvit.

Mikäli osanottajamäärä jää kovin alhaiseksi (alle 5 henk) perutaan retki. Retki sopii hyvin lapsillekin, joten lapset ja lapsenlapset mukaan.

Tule suoraan paikan päälle omalla autolla tai jos tarvitset kimppakuljetusta niin kerro se, jolloin kyselemme onko kyydin antajia.
Ajo-ohje:  Portaan kautta tielle 2. Suunta etelään ja aja noin 7,5 km. Tien varressa on opaste "Korteniemi perinnetila". (Googlen mukaan kyläkaupalta 35 minuutin ajomatka)

Korteniemen perinnetila (www.luontoon.fi/korteniemi)

Korteniemen entisen metsänvartijatilan pihapiiri rakennuksineen, puutarhoineen ja viljelyksineen on säilynyt lähes muuttumattomana yli sata vuotta. Kesäaikaan tilalla eletään 1910-luvun mukaisesti.

Kesäisin Korteniemessä käyskentelevät suomalaisten alkuperäisrotujen kotieläimet: hevonen, lehmät, lampaat sekä kanat ja kukko. Pelloilla ja kasvimaalla viljellään vanhoja kotimaisia kasvilajikkeita perinteisin työtavoin. Ruis leikataan viikatteilla, kuivataan kuhilailla ja puidaan varstoilla riihessä. Perinnetilan tarkoituksena on kulttuurimaiseman, vanhan rakennuskannan ja kulttuurista riippuvaisten lajien suojelu sekä vanhan perinnetiedon ylläpitäminen.